heatness

TryggaHEATness™
HOT Yoga

Trygga HEATness™

Hot och Warm Yoga & Pilates samt andra nyheter i vår sal med mer eller mindre HEAT! Här tränar du både din kropp och ditt sinne på bästa sätt med fantastiska resultat! Se specifika klasser under HEATness.

HEATness Klasser

Hot60 /Hot75/ Hot90

Hot90 är den originala Bikramserien som består av 26 positioner samt 2 andningsövningar som görs i två set (i många studios kallad HotClassic och 26+2) och  och utförs hos oss i knappt 40 grader.

I Hot60 gör vi oftast ett set av varje position, ibland instrueras två set. Serien består av en stående och en liggande serie och utförs alltid i samma ordning. Mellan varje liggande position är det kort savasana (avslappning) och varje klass avslutas med en lite längre savasana.

Detta är en fysiskt krävande klass men ALLA utgår från sina egna förutsättningar vilket gör att nybörjare och erfarna utan problem kan gå på samma klasser.  Du kan närsomhelst ta en paus på din matta och om du upplever värmen som utmanande brukar det efter några klasser kännas mycket lättare, därför rekommenderar vi att gå så ofta som möjligt i början. Yoga är en process, ingen tävling och effekterna är stora på både kropp och sinne!

Tänk på att det är obligatoriskt med Yogamatta och Yogahandduk på denna klass. Om du inte har egen går det bra att hyra eller köpa av oss i receptionen.

HotFusion/ HotFusion60

HotFusion är en härlig blandning av klassisk hatha och vinyasa yoga med mycket fokus på core och styrka som utförs i ca 37-40 graders värme. Det finns en ram och ordning precis som i Bikramserien men med större variation från klass till klass och ofta med musik.

Tänk på att det är obligatoriskt med Yogamatta och Yogahandduk på denna klass. Om du inte har egen går det bra att hyra eller köpa av oss i receptionen.

Inferno Hot Pilates

Pilates principer blandas med HIIT, Hög Intensiv Intervall Träning, på mattan där du utför utmanande och stärkande övningar med fokus på mage, rumpa, lår men du tränar hela kroppen till relativt hög och snabb musik. Ca 37-40 grader i studion. (Detta är inte yoga)

Tänk på att det är obligatoriskt med Yogamatta och Yogahandduk på denna klass. Om du inte har egen går det bra att hyra eller köpa av oss i receptionen.

Trygga INFERNO™

Trygga INFERNO™ är Tryggas egna variant av HOT Inferno Pilates.

Kärnan i HIIT, (högintensiv intervallträning) är kvar, men med större variation på upplägg och val av övningar. Här jobbar vi funktionellt och stärkande med kroppen som redskap och/eller hantlar, gummiband och bolster.
Musiken som spelas är snabb och hög och värmen ligger mellan 37-40 grader i studion. (Detta är inte yoga)

Tänk på att det är obligatoriskt med Yogamatta och Yogahandduk på denna klass. Om du inte har egen går det bra att hyra eller köpa av oss i receptionen.

WarmVinyasaFlow

I denna klass som kan variera från gång till gång läggs extra fokus på att andningen samverkar med rörelserna i ett dynamiskt flöde av positioner. Klassen är warm, dvs ca 30 grader. Du yogar som alltid utifrån dina egna förutsättningar och erfarenhet med egna pauser när så önskas.

Warm Yin & Yang

Denna klass inleds lugnt för att övergå i mer dynamisk och ibland flödande positioner för att öka styrka och flexibilitet (yang) innan vi landar på mattan med olika bolster för att hitta till positioner som kan hållas 3-5 minuter där bara passiv strech är målet för att komma åt bindväven/fascian i olika utvalda områden (yin). Rummet håller en temperatur som gör att du kan slappna av helt och hållet.

Warm Yin

I Yin yoga ligger fokus på att passivt stretcha bindväv/fascia i utvalda kroppsområden genom positioner som hålls under några minuter. En mycket lugn och avslappnande klass med låg värme för att helt kunna slappna av. Vi använder oss av bolster och kuddar för att göra positionerna behagligare.

T.R.E.

TRE framkallar en slags muskulär vibration eller skakningar som kallas för neurogena skakningar. De här skakningarna är kroppens naturliga sätt att göra sig av med muskelspänningar. Med TRE når vi in till våra djupaste muskler som håller de djupaste spänningarna. I synnerhet når vi in till en muskel som heter m. ileopsoas djupt inne i buken och som normalt inte nås genom terapier såsom massage.

WarmHatha/Dharma Yoga

Klassen inleds med solhälsningar för att värma upp kroppen och öka rörligheten. Därefter följer en mjuk men kraftfull hathayogasekvens med ställningar som innefattar balans, stretch, bakåtböj, ryggradsvrid och milda inversioner. Allt anpassas efterhand för deltagarna som också kan anpassa på egen hand efter erfarenhet och dagsform. För att främja kontakt mellan kropp och sinne och ge ökat lugn och välbefinnande avslutas klassen med djupavslappning, andningsövning och koncentration/meditation. Klassen börjar med mantrat “OM”  och avslutas med “Om Shanti Shanti Shanti”.

Workshops

Vi håller ca en gång i månaden en workshop med olika fördjupningar. Det kan vara grundliga genomgångar av Bikramserien och HotFusion men även speciellt fokus på styrka och flexibilitet av olika områden på kroppen såsom höfter och axlar eller mer lekfulla workshops med tex inversions och armbalanser. Dessa workshops hålls ibland av någon av oss fasta instruktörer men ofta är det gästlärare som delar med sig av både kunskap och erfarenhet!

Vad är egentligen Hot Yoga?

För bara några få år sedan fanns endast begreppet Bikram Yoga när det gällde yoga i värme.
Bikram är förnamnet på grundaren som växte upp med yoga i hemlandet Indien men som
vuxen flyttade till Beverly Hills i USA och snabbt blev extremt efterfrågad för sin förmåga att få
ordning på och utveckla både människors kropp och sinne.

För att möta den stora efterfrågan satte han ihop en serie med 2 andningsövningar och 26
positioner som alla utförs i två set i ca 40 graders värme under 90 min som tillsammans mjukar
upp och masserar igenom hela kroppen, utvärtes och invärtes, samtidigt som orenheter svettas
ut.

Bikram yoga har spridit sig nästan som en löpeld över världen och som nästan alltid när något
växer fort och stort så uppstår det problem och konflikter på vägen. Herr Bikram har under
flera år befunnit sig i ordentligt blåsväder med diverse anklagelser om otrevligheter. Denna
utveckling har gett upphov till en del förvirring då begreppet Hot Yoga började användas
istället för Bikram Yoga för att inte kopplas ihop med organisationen Bikram. Flera andra
aktörer som utbildar yogalärare i Bikramserien har vuxit fram, de flesta med en ökad mjukhet
och lugnare inledning (Bikram är mycket sträng!)

Andra aktörer har ändrat Bikramserien genom att lägga till och/eller byta ut några positioner.
Våra lärare som undervisar Bikramerien är utbildade i denna genom EvolationYoga. Då yoga i
värme har blivit mer och mer eftertraktad har även andra yogastilar börjat undervisas och
praktiseras i uppvärmda studios men med varierande temperaturer. Att bygga en studio för
Hot Yoga är dock relativt komplicerat. Ventilation, värme och fukt ska kopplas ihop enligt
konstens alla regler för att uppfylla stränga krav.

Vårt ledord är Kvalitét och det håller vi från början till slut i såväl lärare som lokal och utbud.

Varmt välkommen till Trygga HEATness™

 

Våra lärare

Ulrika N Biel

Ansvarig Trygga HEATness

Undervisar själv i
HOT60
HOT Fusion
HOT Inferno Pilates
HOT Vinyasa Flow
Warm Yin & Yang
Warm Yin & Yoga Nidra

Kerstin Holmberg

Warm Yin
Warm Yin & Yang
Warm Yin & Yoga Nidra
Warm Hatha Yoga
Hot Vinyasa Flow
HOT Fusion

Tess Cederholm

HOT Fusion
HOT Vinyasa Flow
Slow Flow
Warm Lymfatisk Yoga
Warm Vin & Yang


Camilla Åström

Warm Seasonal Yoga
Warm Vinyasa Flow
Warm Hatha Yoga
Warm Yin & Yang
Warm Yin & Yoga Nidra

Martin Ljungdahl

Trygga INFERNO™

Eva Hofbauer

Warm Vinyasa Flow

Martina Swennergren

Trygga INFERNO™

Petter Larsson

T.R.E

Frekvent bokade gästlärare

Erik Persson

Erik Persson är en av Sveriges mest erfarna bikramyoga lärare och har under de senaste 10 åren undervisat och hållt workshops över hela världen.

Han har vunnit brons på Världsmästerskapet i Yoga Asana och 2016 nominerades han till utmärkelsen “Årests Yoga Lärare” på Yogagalan i Stockholm.

Han tar med sig all sin kunskap och passion till Trygga HEATness™ för workshops i olika slag.

Christian Scaraglino

Christian Scaraglino är en oerhört uppskattad lärare med gedigen utbildning och erfarenhet som undervisar och föreläser hos oss. Bland annat håller han klasser i bland annat HOT60, WarmDharma och WarmYin.

Vi hoppas och tror att pandemin snart skall lägga sig för att igen kunna erbjuda gästlärare från hela värdlen, events och workshops till er alla. <3

Share on facebook
Dela på facebook